PROPERA CONFERÈNCIA EL 18 DE NOVEMBRE

El proper divendres dia 18 de novembre parlarem sobre Iran: de Pèrsia al país dels aiatol·làs. La conferencia anirà a càrrec de Josep Oriol Masclans Paradas, i com sempre a les 7 de la tarda al sala d’actes de l’UPC.

Iran conegut a Occident com a Pèrsia fins a mitjans del segle XX, se situa en un elevat altiplà, al sud-oest d’Àsia. Limita al nord amb Armènia, Azerbaidjan, Turkmenistan i el mar Caspi; a l’est amb l’Afganistan i el Pakistan; al sud, amb el Golf Pèrsic i el mar d’Oman, a l’oest, amb l’Iraq i Turquia.

Aquest darrers dies Iran ha estat a totes les portades el diaris i obrint els informatius per la repressió sobre les dones que desafiaven a la policia  “de la moral” després de la mort d’una noia que havia estat detinguda per la policia. Però Iran és molt més, té una llarg historia,  que fa que alhora tingui una historia també notable. El mateix conferenciant explica  que és per ell Iran i diu: L’Iran, l’antiga Pèrsia de Les Mil i una nits, és un país de vius colors que en la majoria dels casos no té res a veure amb la imatge que tenim d’un país en blanc i negre. Amb un patrimoni cultural i artístic infinit i gairebé inabastable. Bressol de grans civilitzacions i imperis, terra d’artistes i poetes, en definitiva, un país vibrant de gent amable, educada i hospitalària que es desviu per fer-te sentir com a casa teva. Un poble que pateix pel fet de que el puguem associar amb el fanatisme religiós o amb l’islamisme més radical.

Per parlar-ne i veure amb objectivitat el pas de la historia del país comptarem amb Josep Oriol Masclans Paradas, Llicenciat en Biblioteconomia i Documentació. Actualment director a la ciutat de Barcelona d’una de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Viatger incansable (ha recorregut una cinquantena de països) i col·leccionista apassionat. 

Una oportunitat doncs des de la distancia física però des del coneixement del conferenciant de conèixer un dels països més antics de la civilització que ara dissortadament pateix les conseqüències de la dictadura.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

thirteen − 6 =