Close

11 abril, 2021

Conferència programada pel dia 17 d’Abril

I ara que hem de fer?

 El proper dissabte i diumenge comptarem amb la presència del periodista vilanoví Francesc Marc Álvaro que ens farà una anàlisi de les passades eleccions el 14 de febrer i la situació política actual al País.

La xerrada porta per títol Nova etapa a Catalunya: pendents de desencallar. La xerrada es podrà seguir el dissabte 17 d’abril a les 16 hores i el diumenge 18 a les 10 del matí a través del Canal Blau.

Ja farà dos mesos de les eleccions al Parlament i avui encara no hi ha govern i el més calent es a  l’aigüera.

El resultat  va ser molt ajustat, el PSC era el guanyador de les eleccions amb els mateixos escons que ERC i un per sota quedava JxCat.                              L’ independentisme  sumava més del 50 % dels vots emesos , cosa que fins avui no  s’havia  aconseguit en cap elecció.

Però sembla que no és fàcil formar govern.  Si seguim les informacions veiem que es van fent passos però no encara el suficients per generar suficient confiança per la formalització d’un executiu sòlid i fort per afrontar els reptes que avui té plantejats el país.

Es cert que hi ha un acord entre la CUP i ERC però no sumen suficient i ja hem vist com el candidat Pere Aragonès per dues vegades no ha pogut assolir la majoria necessària per  sortir investit

Fins el 26 de maig hi ha temps per formar govern, el temps va corrent i la situació sembla no trobar el desllorigador …

Veurem que passa.

Francesc Marc Álvaro ja conegut de l’Aula és un analista polític reconegut intentarà des del seu  coneixement de  al situació i la seva intuïció explicar les possibles claus que puguin ajudar a conformar govern.

Ell mateix es presenta al seu Web :

Em dedico a escriure enmig del soroll. Pregunto i repregunto. És quan bado que hi veig clar. Penso, com Joan Fuster, que “tota convicció -convicció seriosa- se us convertirà en prejudici per a les conviccions ulteriors”. Vaig néixer a Vilanova i la Geltrú l’any 1967. L’any 1979, quan encara anava a l’escola, vaig començar a col·laborar en la premsa comarcal de la meva ciutat. Més tard, em vaig llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sóc columnista del diari La Vanguardia, de la revista cultural Serra d’Or, i del diari digital Nació Digital. Col·laboro al programa radiofònic El món a Rac1. Compagino aquesta tasca professional amb la docència del Periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona). He treballat de redactor polític, cap d’Opinió i columnista al diari Avui, i d’articulista a El Observador i El Mundo de Cataluña. També vaig dirigir durant dos anys la revista mensual Cultura, editada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Des de 1989, segueixo els avatars de la política catalana i espanyola i els seus protagonistes. He obtingut el Premi Nacional de Periodisme, el Premi Recull, el Premi Serra i Moret, i el Premi Ibàñez Escofet, entre d’altres guardons. El meu darrer llibre és Assaig general d’una revolta (2019), editat en català i castellà. He publicat altres llibres, com Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya (2015), Entre la mentida i l’oblit. El laberint de la memòria col·lectiva (2012), Els assassins de Franco (2005), Ara sí que toca! El pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol (2003/2014), Una política sense país (2005), Per què no engeguem la política? (1999) i Què pensa Pasqual Maragall (1998). També he participat en diverses obres col·lectives de temàtica sociològica, política, històrica i literària. Dirigeixo la col·lecció ‘Magma’ de llibres d’assaig d’actualitat de l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat (PAMSA)

Recordem  Nova etapa a Catalunya,: pendents de desencallar. La xerrada el dissabte 17 d’abril a les 16 hores i el diumenge 18 a les 10 del matí a través del Canal Blau a càrrec de Francesc Marc Álvaro.

Escoltar la seva anàlisi ben segur ens ajuda a fer-nos una composició de la situació de els negociacions i les reals possibilitats de tenir un govern sòlid i en disposició de fer feina  ben aviat.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies