Close

7 octubre, 2018

CONFERÈNCIA FRANCESC TORRES, RECTOR DE LA UPC

Ja hem començat el curs.

 

Divendres vam fer l’acte d’inauguració del curs de l’any 2018 – 2019.

L’acte constà de dues parts , en primer lloc la més institucional i després en la conferència del Rector de la Universitat. L’acte va començar  amb les paraules que ens van adreçar el President de la mateixa Aula que va desitjar un bon i il·lusionant curs : Començar el curs és obrir el quadern en blanc i anar omplint els fulls a mesura que passen els dies, els actes i les xerrades. Començar el curs és un començar una aventura en la que anirem coneixent les diverses accions que ens acompanyaran.. Començar el curs és fer un viatge;  importa arribar al final però importa encara més anar   fent descobriments i coneixen-ces…com deia el poeta.

Ho fem també amb il·lusió. Amb aquella il·lusió adulta potser més selectiva de poder triar. Hem procurat oferir un programa amè, divers, atractiu i a l’abast de tothom”

Per la seva part la Presidenta del Consell Comarcal, la Sra. Glòria Garcia ,va fer un recorregut compa-ratiu entre el creixement de l’Aula, ja fa 27 anys, amb el creixement de l‘atenció i prestacions cap a la gent Gran per part de les administracions. Per la seva banda  l’ Alcaldessa de la ciutat, la senyora Neus Lloveras ,va explicar la relació entre la Universitat i la ciutat i la possibilitats que això dóna per la po-tenciació de la innovació. Col·laboració necessària i pel que fa a les Aules va agrair la feina que fem . El Director de l’Escola, el senyor Frederic Vilà, va desitjar un bon i fruitós curs i  va presentar al ponent de la sessió inaugural el Rector de l’UPC el Sr. Francesc Torres.

 

Francesc Torres va fer una acurada dissecció del paper de la UPC al país, des d’esdevenir un dels ele-ments vertebradors de les ciutats on hi tenen seu, amb influència en aspectes econòmics, urbanístics, de compartir espai entre els estudiants i la ciutadania. La voluntat de la Universitat com entitat pública és ajudar al progrés i al benestar de la ciutadania.

El Rector va considerar que  podíem  -ell  ho està-  estar molt orgullosos de la UPC al país . La Politèc-nica està considerada una de les millors universitats del món situant-se entre les cinquanta primeres, té un alt nivell de qualificació tant pel que fa a les titulacions com per les sortides professionals de l’alumnat que es situa entre el 80 i el 90 % d’ocupació.

Davant de l’espectacle d’aquest darrers temps pel que fa a les titulacions Torres va ser molt clar, a la UPC els títols que  l’alumnat rep, se’ls guanya amb esforç i treball. Va defensar la Universitat Pública. Va fer una repassada a la seva pròpia trajectòria i es va definir com un professor mig de la Universitat i va pa-lesar que ell mateix és un cas de que la universitat pot igualar a tothom oferint les mateixes oportunitats a l’estudiantat.

Pel que fa a treballs, estudis i intel·ligència acumulada creu que la UPC és una universitat excel·lent i amb voluntat clara de servei al país i treballar en  millorar les capacitats tecnològiques que ajudin a la societat.

Francesc Torres va advocar perquè els científics també tinguin una formació humanista i va apostar per una ètica de la tecnologia i els coneixements responsables que puguin també generar valors  que formin part dels valors que socialment es reclamen.

 

La UPC segons el seu Rector és una universitat “federal”, que creix i treballa amb les aportacions de més de trenta centres al llarg del país, cada una amb la seva personalitat, els seus problemes i també les seves oportunitats, una universitat que vol lligar-se al territori, ser un element de potenciar les ciutats on està ubicada, una universitat de proximitat.

També va ressaltar el valor social de la UPC, amb les diverses  activitats de cooperació amb els països del tercer món, més de 200 estudiants cada any fan tasques de solidaritat i treball amb xarxa amb altres uni-versitats per aconseguir l’objectiu, la redistribució justa de la riquesa i la intel·ligència per generar aquesta riquesa.

Va estendre la mà a col·laborar amb la ciutat i a trobar espai de reflexió i acció conjunta.

Interessant radiografia de la UPC, la universitat que ens acull, a través de la visió del seu màxim responsable, el Rector Francesc Torres.

Una bona manera de començar el curs, conèixer una mica més la “nostra” Universitat.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies