Close

22 novembre, 2017

CONFERÈNCIA 24 DE NOVEMBRE

Veus i colors amb Mariona Sagarra

El Món de la Veu i els seus colors a càrrec de Mariona Sagarra és la suggerent proposta per aquest divendres dia 24 de novembre i com sempre a la sala d’actes de l’UPC.

La mateixa conferenciant explica el contingut de la conferència: La veu és aquell instrument que tots tenim i utilitzem habitualment però que sovint desconeixem. Es una de les eines de comunicació més grans que tenim les persones. Amb ella manifestem sentiments, emocions, idees i conceptes.

La proposta de conferència que aquí ofereixo és monotemàtica, on la VEU cantada és la protagonista. Així doncs, a les conferències EL MÓN DE LA VEU I ELS SEUS COLORS  parlaré, per una part, de la veu i el seu mecanisme corporal, de les tessitures, de la classificació vocal al llarg de la història i la seva evolució i n’escoltarem exemples. I per altra, les veus que no es classifiquen segons els paràmetres “acadèmics o de la música clàssica”, sinó que pertanyen a altres formes de cantar, d’altres països i continents, la veu natural: cantants populars, ètnies… Parlaré de els cants sagrats, rituals, l’humor i l’amor…  Temes vocals, cançons,  que ens han acompanyat o que coneixerem en aquestes xerrades-audicions.

Mariona Sagarra (Barcelona) és cantant i compositora. La veu, la creació, el piano i la poesia són la base del seu treball. Adquireix una sòlida carrera de música, que li permet dur a terme la seva trajectòria artística cap a la investigació de les noves possibilitats expressives de la veu, ja sigui amb elements electro-acústics, multi-efectes o simplement polifonies vocals i cançó.

El seu afany per investigar i a partir del seu rol de cantant i performer, s’embranca amb altres experiències que la porten a col·laborar amb músics i amb artistes d’àmbits com la dansa, la poesia, el teatre o les arts plàstiques. Ha estat convidada per l’artista Meredith Monk a cantar al Carnegie Hall de Nova York.

Ha estat convidada a nombrosos festivals nacionals i internacionals com a cantant solista ja sigui amb el seu grup com amb els Solo Vocals. Té els discos: “Frec a Frec” (2000) i “Dies diferents” (2003). ‘Lent, lent,…corrent!  Els Temperaments de la Veu’ (2009, Columna Música), ‘Sonos’ amb Maram Trio (2014 veu, salteri i viola de roda) i aquesta tardor presenta ‘Deixa’m tornar-te a dir’, poesia integral de Montserrat Abelló (Satelite K, 2016). A més dels infantil-familiars: ‘El més petit de tots’ (2008) i ‘Un patufet que sona’ (2015).

Interessada també en la docència i en la recerca vocal, ha impartit cursos per tot el territori i diversos països europeus així com també per a diverses companyies de teatre i dansa d’Europa i a Nova York amb Meredith Monk. Ha creat un curs de poesia i música, la “Poesia enCantada” per a Caixaforum, conferència-masterclass per a les universitats catalanes i balears “Els Colors de la veu”. I espectacles familiars “El més petit de tots” per a l’Auditori de Barcelona i actualment presenta “Un Patufet que sona” amb il·lustracions del pintor Perico Pastor. Va crear i dirigir durant un dos anys el programa radiofònic ‘Vox Populi’ a Catalunya Música.

Disposem-nos doncs a participar en una agradable vetllada.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies