Close

5 novembre, 2016

CONFERÈNCIA DAVID PUERTAS Sala d’Actes UPC

Gran reserva de l’Òpera: VI I MÚSICA

Sempre resulta estimulant i plaent sentir parlar a un expert, algú que domina i gaudeix plenament d’un camp del saber.
Això es va fer palès entre la concurrència a la conferència de l’AEUGG del Garrat de divendres, 4 de novembre, Gran reserva de l’òpera: vi i música, que va impartir el músic, periodista i difusor musical ribetà, David Puertas, després de la presentació d’Isabel Pla, també estretament vinculada al món de la música i bona coneixedora de la trajectòria i obra del conferenciant.
La xerrada, que feia un recorregut per la història de l’òpera a través del fil conductor del vi, i que s’acompanyava d’una selecció de vídeos que permetien veure i sentir fragments d’algunes àries i cors relacionats amb el tema, s’iniciava amb una de les considerades primeres òperes de la història, l’Orfeo de Claudio Monteverdi, en una carismàtica interpretació al Liceu, dirigida per Jordi Savall.
A partir d’aquí, el maridatge òpera-vi ens va permetre conèixer o revisitar escenes de La Bohème , de Giacomo Puccini, Cavalleria rusticana ( la coneguda ària “Viva el vino spumeggiante…”), de Pietro Mascagni, L’elisir d’amore (“Una furtiva lacrima”) i Lucrezia Borgia, de Gaetano Donizzetti, i els coneguts brindis de Macbeth i La Traviata (“Libiamo…”), de Giuseppe Verdi i de Marina, d’ Emilio Arrieta (“A beber, a beber y a apurar…”), entre d’altres.
L’exposició, trufada d’anècdotes i detalls interessants, va ser seguida amb entusiasme pels assistents, un centenar de persones, que semblaven no voler alçar-se dels seients i que demanaven encara alguna peça més al conferenciant.
La sessió es va cloure amb una espectacular “La donna è mobile”, de l’òpera Rigoletto, de Giuseppe Verdi, interpretada per un exultant Luciano Pavarotti.
Una vetllada inoblidable, que molt probablement serà recordada llargament per tots els assistents a l’acte.
dsc2016-11-04

img_20161104_190856

dsc06700

dsc06695

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies