PROPERA CONFERÊNCIA, 27 de MAIG

Música i matemàtica

El proper divendres comptarem amb la presencia de la pianista i matemàtica Laura Farré Rozada que ens parlarà de Nimbus : una mirada artística a les fractals. La pianista i matemàtica vilanovina Laura Farré Rozada ens parla de música i matemàtiques a partir del seu últim disc Nimbus (2021).

La Laura Farré Rozada és una pianista i matemàtica guardonada, i nominada com a Rising Star per la BBC Music Magazine. Actualment és doctoranda al Royal Birmingham Conservatoire, on connecta música i matemàtiques en el camp de la memòria musical. Ha publicat dos àlbums en solitari -The French Reverie (2018) i Nimbus (2021)- i com ha solista ha actuat a Espanya, França, Alemanya, Canadà, EUA, Bulgaria i el Regne Unit. 

Com a conferenciant ha sigut convidada a la Boston University, Colorado College, University of Colorado (Colorado Springs), Fundación Teatro del Lago (Xile), Conservatori Municipal de Música de Barcelona, Institut d\’Estudis Vallencs, Casa Seat, Amics del Liceu i Ciencia en Acción. És col·laboradora habitual de RNE, i té els seus propis programes sobre música i matemàtiques a Catalunya Música (La cinta de Möbius) i Radio Clásica (Musimáticas). Si volem me´s informació d’ella la podem trobar a : www.laurafarrerozada.com

La Laura ha obtingut nombrosos guardons i premis aquest 2022 ja en porta uns quants

Guanyador del 1r lloc 2022

Concurs Internacional de Música King\’s Peak, EUA

​Nimbus: Guanyador d\’or al millor àlbum 2022

Premis LIT Talent, EUA

​Guanyador del 3r lloc 2022

American Music Talent Competition, EUA

​Premi de Plata 2022

Premis Excel·lència Piano, Jurat Internacional

​Guanyador del 4t Premi 2022

London Classical Music Competition, Regne Unit

​Guanyador del 1r premi 2022

American Protégé International Piano & Strings Competition, EUA

​Distinció 2022

Concurs Internacional de Piano WPTA, Espanya

​Guanyador del 1r premi 2022

Concurs Internacional \”Golden Classical Music Awards\”, EUA

La conferència tractarà sobre  com es poden treballar artísticament les fractals que són un objecte geomètric caracteritzat per presentar una estructura que es repeteix a diferents escales. En certa manera, és un patró sense fi. Per tant es tracta d’experimentar amb llenguatge musical a noves formes  de composició i d’interpretació.

En el seu treball Nimbus es va inspirar en les possibilitats creatives i conceptuals de l\’aigua, i en la combinació d’instruments i elements electrònics.

Sobre el treball  de la vilanovina en  Joan Vives deia al programa , \”Tots els matins del món\”, Catalunya Música:  \”Àlbum excel·lent… Aquest és el segon disc certament esperat de Laura Farré Rozada. Una aposta amb repertori contemporani d\’una extraordinària qualitat i atracció, com podeu apreciar. [Un àlbum excel·lent… Aquest és el segon disc esperat sens dubte per Laura Farré Rozada. Una aposta amb un repertori contemporani d\’extraordinària qualitat i atractiu, com podeu apreciar.]\”.

Tindrem doncs divendres la possibilitat d’apreciar aquest treball que ha estat reconegut i valorat mol positivament arreu del món.