Close

28 novembre, 2021

PROPERA CONFERÈNCIA EL DIA 3 DE DESEMBRE

Els processos del dol

El proper divendres, 3 de desembre,  la xerrada de l’Aula versarà sobre :  “ Els processos de dol , una part de la vida” i anirà a càrrec de la Beatriz de Balanzó. Com sempre la conferència serà  a les 7de la tarda a la sala d’actes de l’UPC.

El tema de la mort continua essent el tema més tabú en la nostra societat .

Ens costa encara afrontar la mort de les persones properes i encara no sabem masses vegades com gestionar l’allau de  sentiments i sensacions quan tenim una mort propera a nosaltres , a la nostra família o del nostre entorn. Masses vegades  no sabem ni com viure-la ni com ajudar-la a viure a aquells que ens envolten

Sortosament avui, fruit del treball d’algunes persones , entitats o administracions  es poden trobar molts i bons  recursos, s’han fet estudis sobre el fenomen del dol , s’han escrit llibres, i també contes per ajudar els infants, potser els més inconscients però també més vulnerables . Hi ha  associacions d’acompanyament el dol en els que es compateixen experiències. I  és un tema encara   i que a vegades només l’afrontem quan és imprescindible , només quan no hi ha més remei, perquè la mort i el dol ens toca de prop i que genera tot tipus de reaccions que si estiguéssim més preparats ho afrontaríem força millor. .

En les nostres  cultures la mort és un element pertorbador , ens genera  por i això fa que  fins i tot  es fa complicat verbalitzar-ho  i compartir-ho amb els altres.  

Per parlar-ne amb coneixement de causa, comptarem amb Beatriz de Balanzó Angulo. Psicòloga, Psicoanalista i Màster Clínica en Salut Mental. Membre del Grup de Treball de Dol i Pèrdues del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Fa orientació i acompanyament en grups de suport emocional. Ha impartit Formació en Bones Pràctiques Assistencials i en Dol. Psicòloga en Grups de Suport i Acompanyament al Dol a les Biblioteques (activitat emmarcada dins del Pla de Xoc per Salut Mental efectes post COVID impulsada per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el COPC) .

La Beatriz ens diu que en la conferència es parlarà dels processos de dol com a part de la vida. Des de que naixem, els éssers humans experimentem moments de canvi, pèrdues, crisis i també algunes morts que ens obren la porta a processos de dol. Tanmateix, la situació que vivim actualment, marcada per la pandèmia, ha comportat i encara comporta experiències que requereixen d’una elaboració personal i comunitària. Aquesta conferència vol oferir un temps i un espai per preguntar-nos pels efectes dels dols, analitzar allò que els causa i també alguns dels símptomes en els que cos, el pensament i les emocions estan concernits, així com per valorar la creació i la descoberta de noves realitats que poden esdevenir en transitar un procés de dol

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies