Close

16 octubre, 2021

CONFERÈNCIA INAURAL DEL CURS 2021-2022

Ja hem començat !!!

 Amb ganes i il·lusió el divendres vam començar el curs.

Un començament esperat des de que la pandèmia ens va fer aturar la nostra activitat habitual.

Retrobar-nos ha estat un plaer i una satisfacció i també una prova que de mica en mica i amb prudència anem superant les restriccions. No cal abaixar la guàrdia però sembla que entrem en una encara encotillada normalitat.

El curs, doncs ,ha començat.

Ho vàrem fer amb la conferència del Sr. Joaquin del Rio Fernández  ,Doctor Enginyer en Electrònica. Professor investigador de la UPC. Director de l’Observatori submarí Obsea que ens var parlar sobre : OBSEA, l’observatori submarí de la UPC A Vilanova: Tecnologia aplicada a la recerca submarina.

Previ a la conferència hi va haver els parlaments institucionals per obrir oficialment les sessions acadèmiques.

Hi van intervenir el President de l’Aula, la Sra. Marisa Zaragozá, directora de l’Escola Universitària de Vilanova i la Geltrú, la Sra. Mònica Gallardo, Presidenta del Consell Comarcal i l’Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú la Sra. Olga Arnau.

En els parlaments es va destacar la constància de l’Aula,  el  seu paper en la dinamització cultural i la cohesió de la societat  i es varen fer vots per la seva continuïtat en l’any en que celebrem el trentè aniversari de la creació de l’Aula.

Cal agrair la presència de les autoritats esmentades així com la de la regidora de la Gent Gran, Sra. Blanca Alba que ens va fer sentir l’acompanyament i escalf de les Institucions .

La conferència del Sr Del Rio va ser una magnífica exposició  de la valuosa i innovadora feina d’investigació  del grup de treball del SARTI que apliquen les noves tecnologies  per la recerca de dades sobre diversos elements que ajuden a configurar propostes de millora mediambiental i de lluita contar el canvi climàtic.

El professor del Rio va començar analitzant alguns aspectes de l’evolució del canvi climàtic i les observacions sobre el mateix que fan amb les dades que recullen.

A la costa vilanovina el grup de recerca hi és des de l’any 2009 , l’OBSEA: a 4 km de la costa de Vilanova i la Geltrú i 20 m de profunditat que permet estudiar diversos paràmetres ambientals amb els quals poder estudiar l’efecte del canvi climàtic. que a la seva Web els descriuen clarament

Conjuntament amb personal de l’CSIC i sota el nom de Recursos Marins Renovables (RECS), vam rebre la qualificació SGR (2009 SGR1056 IP Francisco Sardà) de la Generalitat. L’objecte és donar suport als grups que desenvolupin recerca a Catalunya amb l’objectiu d’impulsar la seva activitat i l’impacte científic, econòmic i social, així com promoure la projecció internacional de la seva recerca.  ( Web SARTI)A l’any 2011 van ampliar els emcanisme s d’investigació. La Universitat crea el Centre d’Innovació Tecnològica de la UPC (CIT_UPC) com a instrument per potenciar i gestionar els centres TECNIO de la UPC. SARTI signa un acord de col·laboració per formar part.

Es complementa l’Observatori Submarí amb la instal·lació d’una boia de superfície, aquests estan connectats entre si i permetrà estudiar nous paràmetres ambientals(Web Sarti)

L’observatori permet recollir dades sobre els aigües, temperatures, salinitat,  biodiversitat…o seguiment de moviments sísmics. que ajuda després a preveure situacions o a  fer treballs de recuperació de determinades condicions de millora.

L’observatori  forma part una xarxa mundial de centres de dades que van configurant una visió de com es van configurant nous elements ambientats

Un treball apassionant que ajuda a la investigació i també a la millora de les condicions del planeta.

La xerrada va ser molt dinàmica amb imatges molt interessants  i ens van donar a conèixer una  de les facetes d’investigació de L’Escola Universitària de la nostra ciutat.

Treball rigorós, interessant i que cal donar a  conèixer.

Bon principi de curs. I que puguem seguir !

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies