Close

6 setembre, 2019

INICI CURS 2019/2010 – CONFERÈNCIA EUSEBI JARAUTA BRAGULAT

Curs començat.

 

Divendres passat vam reprendre les activitats .

Vam començar el curs 2019- 2020.

Ho vàrem fer amb una conferència vinculada al món universitari des de la perspectiva dels “sèniors”.

Abans però de la xerrada hi va haver l’acte formal, si voleu protocol·lari, de començament.

Va intervenir en primer lloc el President de l’Aula que va desitjar un bon curs i que el puguem viure activament i participant en les conferències, sortides i activats culturals.

Va explicar que la programació que s’ha presentat per aquest primer trimestre i amb continuïtat amb els altres trimestres   s’ha fet cercant la diversitat, la varietat de gustos i també de matèries i que correspongui al màxim a l’interès dels associats i associades.

Va finalitzar la seva intervenció afirmant un cop més de la voluntat de  l’Aula de ser una entitat cohesionadora de la nostra ciutat i oferint una acció de difusió cultural.

 

El director de l’escola de la UPC de la vila Frederic Vilà va reiterar la seva disposició a seguir col·laborant amb l’Aula per la feina que fem i també perquè esdevé un actiu de l’escola en general.

La part institucional de l’ajuntament la va representar la senyora Marta Jofre, segona tinenta de l’alcaldia, que va emplaçar-nos a “estudiar” a aprofitar les accions culturals i també a seguir treballant per la ciutat, des de la nostre vessant d’entitat que forma part de l’estructura social de la ciutat.

 

El mateix Frederic Vilà va presentar al ponent del dia el Sr.  Eusebi Jarauta que va presentar el projecte “ UPC Sènior: un impuls al compromís social amb col·laboració amb el món local” ; Eusebi  Jarauta Bragulat és el delegat del rector pel programa Sènior de la UPC i té una llarga trajectòria i experiència  en el camp formatiu i acadèmic de la mateixa UPC.

L’aprofitament de l’experiència i el mantenir actius a bona part dels professionals que han exercit a  la  UPC pot ajudar a  consolidar una formació que va més enllà de les aules actuals i traspassa els límits d’edat de l’alumnat i també del professorat.

La UPC en paraules del rector es “La universitat federal” del país, això vol dir que està estesa  i implementada  al llarg del país.

Així el conferenciant, el Sr. Eusebi Jarauta, va explicar el treball que es  proposen de que la UPC esdevingui un instrument vàlid per seguir amb la formació de les persona grans i el graus “sèniors” que ja s’han començat a treballar a Terrassa en són un bon exemple.

La voluntat d’aquest projecte la defineixen així : “La societat actual es basa cada dia més en el potencial del coneixement i la informació. Aspectes essencials: adquisició, assimilació, estructuració, gestió i aplicació. Figura del professorat emèrit: essencialment acadèmic i “indoor”. Es tractaria de tenir un “emèrit outdoor”, centrat en el compromís social de la universitat, per enfortit el lligam universitat-societat de manera bidireccional i multitemàtica. Donar un marc general a les diferents iniciatives que hi ha en diverses ciutats. Posar a disposició de la societat els coneixements del PDI i impulsar el progrés socioeconòmic”.

L’altre baula d’aquest projecte és la col·laboració amb els ens locals, lògicament en aquells indrets en que la UPC té implantació. És una col·laboració imprescindible i necessària per rendibilitzar esforços i recursos en aquelles ciutats on la UPC hi sigui present .

I en aquest sentit va comentar  que  caldria en cada municipi  constituir una “comissió assessora municipal” amb el professorat universitari jubilat de cada ciutat que hi desitgi participar. Funcions de la comissió (primera aproximació):  assessorar en el disseny de polítiques formatives,  assessorar els joves en la selecció de la carrera o dels estudis,  assessorar en temes de transferència de coneixement,  assessorar en polítiques de formació permanent per adults,  participar en activitats de formació permanent,…….

En definitiva vam conèixer les voluntats de l’actual equip directiu de la UPC en que sembla que la voluntat de treballar amb els “seniors” i amb els ajuntaments poden ser programes emblemàtics de la col·laboració social i de formació permanent.

 

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies