Close

28 maig, 2019

Propera conferència, 31 de maig

I ara  què?

 La veritat és que la campanya  no ha estat gaire animada que diguem, poca confrontació d’idees, més aviat missatges ambigus i propostes generals que potser ja hem sentit moltes vegades. Potser ja anem cansats de tanta elecció i de l’allau d’informació que arriba per els xarxes socials i per la mateixa televisió.

Però la campanya ja és història. Ja hem tornat a votar en menys quantitat, la participació ha baixat. Aquets cop junt a amb les europees hem votat a les eleccions municipals. Hem pogut triar entre tretze llistes, la vegada que més opcions es presentaven. Ja hem votat i el resultat ara és ja inapel·lable. I el resultat és aquest:

PSC            7 regidors/ores

 ERC            7 regidors/ores

 JxCat          3 regidors/ores

 CUP            3 regidors/ores

 Som.Vng    2 regidors/ores

 I ara comença el ball de pactes.

Per analitzar aquest resultats hem programat la conferència  “Reflexions en calent: L’escenari després de quatre dies de les eleccions Municipals”.

La xerrada anàlisi anirà a càrrec del periodista Jordi Lleó i la farem el divendres 31 de juny a les 7 de la tarda, com sempre, a la sala d’actes de l’UPC. Les eleccions als ajuntaments són aquelles eleccions de proximitat, coneixem forces candidats o candidates  i per tant la nostra decisió a vegades va més enllà de les sigles del partit. Les persones, les seves maneres de fer i actuar potser pesen més en aquestes eleccions que en altres.

A diferència d’altres països a l’estat espanyol les eleccions municipals són només a  una volta,per tant el partit més votat ,si no hi algun pacte que sumi majoria absoluta ,té l’alcaldia en segona votació.

Per això un cop fetes les eleccions si no hi ha qui guanya per majoria absoluta , cal gestionar les possibilitats d’un pacte. Triar socis i triar projecte.  La  segona volta electoral es fa als despatxos i en llargues i llargues reunions que a vegades fructifiquen i en altres no.

I també es el moment d’empassar-se moltes de les paraules que s’han dit contra els adversaris durant la campanya.

Es diu de la necessitat de majories sòlides per tirar endavant els projectes. I les majories sòlides a vegades signifiquen renúncies que és la base de tots els pactes.

Per parlar de tot això comptarem amb el  periodista vilanoví  Jordi Lleó Sagué,

Té Estudis d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

Porta 25 anys d’ofici periodístic, alguns d’ells com a director del Diari del Baix Penedès i sotsdirector al Diari de Vilanova. Amb publicacions a El Periòdico, La Vanguardia i el País. Actualment segueix com a periodista i comunicador freelance, fent col·laboracions al Diari Ara, Canal Blau i l’Eix Diari. Ha rebut el Premi de Periodisme Comarcal Eugeni Molero en dues ocasions, una a la modalitat de Periodisme Escrit i una altra en Fotografia.

Sens dubte en els propers dies s’haurà de parlar i parlar de coses concretes per veure qui acaba governant a Vilanova.

Podem escoltar les anàlisis d’en Jordi Lleó i  partir d’aquí fer els comentaris que vulguem.

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies