Close

30 abril, 2019

PROPERA CONFERÈNCIA, 3 DE MAIG

El conflicte i la seva resolució.

 Després de l’aturada de Setmana Santa i la celebració de la Festa Literària aquest proper divendres 3 de maig reprenem l’activitat habitual. Comptarem amb la presència de Xavier Garí que pronunciarà la conferència La teoria dels conflictes i la mediació i resolució de conflictes.L’acte com sempre serà  ales 7 de la tarda  la Sala d’Actes de la UPC.

Segons els experts, defineixen el conflicte com  una situació en què unes persones i les altres persegueixen metes diferents, defensen valors contradictoris, tenen interessos oposats o diferents entre si o pretenen aconseguir simultàniament i competitivament el mateix objectiu. Es genera pel convenciment que cada un té la raó, que només val la seva raó. És un estat de disharmonia.

El conflicte té el seu propi cicle de vida: sorgeix, es desenvolupa, es tensa, explota. A partir d’aquí, intentem ignorar-lo, ens hi adaptem, li busquem alternatives, etc. Es pot analitzar des de diferents perspectives. La tendència és definir el lloc, les característiques, així com altres elements presents i les seves interrelacions amb persones, grups, etc.

Qui no ha viscut algun conflicte en el seu entorn?

Sabem que es provoca neguit i una certa sotsobre.

Doncs si a nivell personal això és així, imaginem-nos el nivell d’alteració quan el conflicte és d’àmbit territorial, generacional o de convivència. Per no parlar dels gran conflictes que han degenerat en situacions de violència extrema.

El conflicte és doncs un factor que cal tenir en compte a l’hora de fer una visió del nostre món.

I davant el conflicte neix la necessitat de la mediació per intentar resoldre’ls o com a mínim minimitzar els seus impactes.

Xavier Garí expert en aquesta mediació ens aportarà algunes de les raons i capteniments que giren a l’entorn del paper de mediació i com es pot arribar a la solució dels conflictes.

Xavier Garí de Barbarà (Barcelona,1974),  és ​Doctor en Història Contemporània (amb una tesi doctoral sobre la Història del pacifisme i la noviolència), i Màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també es va llicenciar en Història, especialitat Moderna i Contemporània. Ha complementat els seus estudis amb diferents postgraus sobre Cultura de Pau, Mediació i Resolució de Conflictes, Educació en Valors i Ciutadania i, finalment, Acompanyament Espiritual, si bé continua la seva formació amb el Grau en Ciències Religioses, cursant l’especialitat en Ecumenisme i Diàleg Interreligiós. Professor de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC-Barcelona). Doctor en Història de la Pau amb una tesi doctoral sobre el moviment pacifista i noviolent. És director de l’Escola Pau i Conflictes de la Universitat Menéndez Pelayo de Barcelona, vocal de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans, membre del Consell Acadèmic del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (d’on és membre del Grup de Treball en Noviolència Cristiana i coordinador del Grup de Treball de Religions i Pau), investigador titular del Grup de Recerca “Memòria Històrica, Guerra i Pau, i Reconciliació” a UIC-Barcelona, i recercador d’Història de la Pau i la Noviolència a l’Institut Català Internacional per la Pau de la Generalitat de Catalunya.

Els seus camps de recerca acadèmica se centren en les següents tres àrees complementàries:
​La Història de la Pau, dels Conflictes i de la Violència;

La Història de Catalunya, d’Europa i de les Relacions Internacionals Contemporànies;

La Història de les Religions, de l’Església i de la Doctrina Social Catòlica/Magisteri Catòlic de la Pau.

En un món ple de  conflictes de major o menor grau serà més que interessant escoltar al ponent Xavier Garí per conèixer les possibles maneres de mediació per trobar   sortides al conflicte, elements també interessant en sí mateix.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies