Close

23 febrer, 2019

CONFERÈNCIA REI CARNESTOLTES

Memòries reals. 

Divendres vam viure un  memorable exercici memorialístic. El Rei Carnestoltes , gairebé en primícia, va explicar-nos part de les seves vivències a l’exili i també bona part dels primers anys del seu retorn.

Històries, anècdotes, protagonistes, vivències, emocions de tot i molt hi ha haver en la lectura d’aquestes memòries.

A darrera hora el Rei va fer figa, no va poder venir, a mitja tarda del mateix divendres es va emetre una nota des de la seva casa civil – i també la militar-  anunciant la impossibilitat de que el Rei vingués a  l’Aula. Diverses raons de caire polític ,deien,  feien que el Rei prudentment no vingués a  fer lectura de les seves memòries.

El rumor estès era que les forces d’intel·ligència no aconsellaven el viatge del Rei. La situació és delicada. Després vam saber que la causa era força banal, un atac de gota, malaltia de reis i burgesos.

Però la seva absència va ser perfectament coberta pel seu delegat plenipotenciari Albert Sanabra, que amb verb fluid, vers fàcil  i gestualitat exacte ens va anar llegint les memòries reials.

Realment unes memòries que marcaran una fita en els textos emesos des de la Casa Reial.

Memorable, diuen alguns, magnífic deien altres. En fi una molt bona sessió.

Cal agrair també el Rei la gentilesa que va tenir d’adreçar unes paraules en forma de versots a l’Aula.

Gracies Majestat. Gràcies Albert Sanabra per representar tant dignament la monarquia més arrauxada del món.

Transcrivim el text d’aquest primer volum de les memòries de l’exili.

Text del Rei

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies