Close

1 octubre, 2018

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 5 D’OCTUBRE 2018 – INICI CURS 2018-2019

Comença el curs.

Ja hi tornem a ser.
Comencem el curs 2018-2019 quan encara tenim ben recent a la memòria el curs passat.
El temps ens va passant ràpid.
Començar el curs és obrir el quadern en blanc i anar omplint els fulls a mesura que passen els dies, els actes i les xerrades. Començar el curs és un començar una aventura en la que anirem coneixent les diverses accions que ens acompanyaran.. Començar el curs és fer un viatge on, com deia el poeta Kavafis, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d’aventures, ple de coneixences.. D’això és tracta, d’augmentar els nostres coneixements.
I ho començarem a fer el divendres dia 5 d’octubre ales 7 de la tarda a la sala d’actes de l’UPC amb la conferencia “Una universitat amb gent gran, una universitat amb gran gent” a càrrec del Rector de l’UPC  Francesc Torres.

Des de l’Aula sempre hem defensat que el fer-nos grans no justifica en absolut que ens anem retirant de la vida activa, de la relació social i de fer possibles les nostres il·lusions. Volem seguir participant de manera activa en la societat i en les accions que puguin recaure sobre nosaltres mateixos. Volem ser persones actives, augmentar els nostres coneixements, fer valides les nostres experiències, conèixer més, moltes més coses. Cadascú amb els nostres interessos volem ser actius participants en la nostra societat.

Som gent gran, sí, som gran gent, també i això en el marc de la Universitat i serà aquest concepte el que ben segur desenvoluparà el Rector, Francesc Torres.

Francesc Torres és enginyer de Telecomunicació (1988) per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i doctor (1992) pel D epartament de Teoria del Senyal i Comunicacions (TSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on desenvolupa les seves tasques docents i de recerca, com a catedràtic d’Universitat (2010), en l’àmbit de les radiocomunica- cions, els circuits d’alta freqüència i l’observació de la terra. Va iniciar la seva trajectòria professional a l’Agència Europea de l’Espai (ESA, Holanda, 1988) per incorporar-se a la UPC com a professor associat de l’ETSETB l’any 1989. En l’àmbit docent ha estat sotsdirector Cap d’Estudis de l’ETSETB (1998-2000), coordinador del màster internacional MERIT Erasmus Mundus (Master of Science in Research on Information and Communication Technologies, 2006-2009). Ha rebut el Premi a la “Millora de la Qualitat docent” del Consell Social de la UPC (1997) pel Laboratori de Radiació i Ones Guiades (ETSETB).
Des de l’any 1994, com a membre del grup de teledetecció de la UPC (RSLab), ha participat en més de 50 contractes amb la indústria com a assessor científic i tecnològic per al desenvolupament, caracterització i monitorització del sensor SMOS (Agència Europea de l’Espai), el primer satèl·lit liderat per l’empresa espanyola (EADS-CASA Espacio). Des del seu llançament, el novembre de 2009, la missió SMOS està proporcionant de forma ininterrompuda mesures radiomètriques per l’estudi del cicle de l’aigua, la millora dels models climàtics i la predicció meteorològica. Aquesta activitat ha donat lloc a la co-autoria de més de 200 publicacions en revistes i congressos internacionals de prestigi i a rebre, com a membre del grup de recerca, diversos reconeixements: Premi Duran Farell del Consell Social (2000), Premi Ciutat de Barcelona (2001), premi Salva i Campillo de l’Associació d’Enginyers de Telecomunicació (2004) i el Premi Cristòfol Juandó de l’Aeronàutica (Ajuntament de Barcelona, Festa del Cel, 2011). En el mateix context ha estat vice-president fundador del “SMOS Barcelona Expert Centre for Ocean Salinity and Radiometric Calibration” (2007-2010). Actualment és membre de la Unitat d’Excel·lència María de Maeztu 2017-2020 CommSensLab de la UPC.
En el marc del programa de mobilitat del MEC, va gaudir d’un any sabàtic a la NASA (Jet Propulsion Laboratory-Caltech, 2005-2006, Califòrnia) acollit com a assessor extern del projecte GeoSTAR, un sensor geo-estacionari per a la monitorització de l’atmosfera.
En l’àmbit professional, en el període 2000-2002, va col·laborar en la creació del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de Catalunya (COETC), donant suport a la secretaria tècnica. En aquest marc, fins l’any 2002, va participar en diverses iniciatives per a la promoció de la professió i el desenvolupament professional dels titulats de l’ETSETB. Entre elles, l’organització i redacció dels informes “75 propostes per al desenvolupament de la societat de la informació a Catalunya” i “Estudi de la situació socio-professional dels enginyers de Telecomunicació, 2002“. També va participar en l’organització i moderació de les “Jornades sobre Telecomunicacions i Administració Local” que l’any 2002 es varen portar a terme en diferents indrets de Catalunya, amb la col·laboració de les diputacions i dels Consells Comarcals.
Des de l’any 2013 és director del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions.
En l’actualitat, des del novembre de l’any passat, és el Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Extens i notable currículum. Serà molt interessant escoltar-lo i cal tambe que és un honor que el Rector de la Universitat que ens acull ens imparteixi la lliçó inaugural.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies