Close

18 març, 2018

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 23 DE MARÇ DE 2018

Pobresa infantil

La crisi que ha sacsejat a la societat ha generat situacions d’enorme dificultat en moltes famílies. El factor de la pobresa de nou s‘ha estès per la nostra sacietat.

Moltes famílies, fins i tot, amb treball tenen dificultat per allò tant  eloqüent i significatiu d’arribar  final de més… Famílies que ja han perdut el seu espai en l’escala social i que malden per poder seguir sense haver de sortir dels mecanismes normals d’inserció en la nostra societat.

La pobresa afecta a molts dels membres de les famílies, però entre la infància és un element que pot arribar a trencar les possibilitats vitals de les persones.

Les administracions han fet esforços per poder pal·liar aquestes situacions entre els documents sobre els treballs de serveis socials del nostre ajuntament podem llegir :   L’objectiu de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en aquest àmbit és garantir el benestar de la infància i l’adolescència dins el seu context familiar, social i comunitari. En aquests sentit, des d’un treball de coordinació es desenvolupen programes d’atenció i suport a aquelles situacions personals o familiars en situació de possible risc, mitjançant seguiments individualitzats i la utilització de recursos i serveis adequats a les seves necessitats.

 Aquesta és la situació que vivim i aquest divendres 23 de març l’Aula ha programat, com sempre a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de la UPC, una conferència sobre :  “La Pobresa Infantil  a Vilanova i la Geltrú” a càrrec de la Jana Alonso Rovira. Aquesta conferència s’inclou amb la voluntat de l’Aula de programar conferències fetes per joves estudiants de la nostra vila que a través dels Treballs de Recerca hagin abordat alguns dels aspectes de la ciutat i que puguin transcendir a àmbits més generals.

El treball de recerca de Jana Alonso Rovira es centre en l’estudi dels efectes de la pobresa en la població infantil a Vilanova i la Geltrú. I concretament ha fet una recerca de com les situacions de pobresa o precarietat afecten a la salut i a l’aprenentatge. Alhora s’ha endinsat en l’administració local i entitats del tercer sector per conèixer projectes i/o accions que porten a terme per pal·liar els efectes d’aquesta pobresa en la població infantil de Vilanova.

La Jana té 18 anys, ha fet primària a l’escola Cossetània, secundaria i batxillerat a l’IES Manuel de Cabanyes.

Al batxillerat va tenir la possibilitat de fer una assignatura que es diu estada a l’empresa que consisteix en fer unes pràctiques en una empresa o administració i d’aquesta manera prendre contacte amb el món laboral i sovint amb alguna feina relacionada amb els estudis que es vol fer posteriorment. Ella i una companya van fer-ho a serveis socials i van participar de molts dels projectes que es duen a terme des de la regidoria amb col·laboració amb entitats socials (exemple Economat, Café Caliu,…).

L’ interès per fer-ho a serveis socials partia del fet que ella volia estudiar educació social o treballador social, la veritat és que l’experiència li va servir per decidir canviar de rumb en la seva orientació universitària i finalment està fent 1º del Grau d’ADE (administració d’empresa) a la UB.

La Jana Alonso amb aquest treball va ser guardonada amb el XII Premi de Recerca per a la Pau, que convoca la Fundació Solidaritat UB, amb l’objectiu de promoure l’educació per a la pau al batxillerat i alhora enfortir la cultura de la pau des de la recerca. El treball va rebre el Premi especial del Garraf que atorga el Consell Comarcal al millor treball de recerca de la comarca. La seva investigació, titulada La pobresa infantil a Vilanova i la Geltrú, ha rebut també una menció especial per part del jurat, format íntegrament per professors de la Universitat de Barcelona.

L’estudiant guardonada,  ha comptat amb la tutoria de Meritxell Piñol.

Realment pot ser molt interessant la conferència per tenir coneixement de la realitat que es viu a la nostra ciutat i també ens pot fer reflexionar  com podem ajudar a  canviar l’actual paradigma de al pobresa infantil.

Després de la conferència hi haurà l’actuació de la Coral, La Veu de l’Aula que ens oferirà algunes de les seves composicions.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies