Close

6 març, 2018

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 9 DE MARÇ 2018

 

Periodista és femení.

Més de sis mil persones signaven aquest manifest (en reproduïm els punts de reivindicació) que  es llegirà  durant el Dia Internacional de la Dona Treballadora. El manifest fa referència al paper que fins ara té la dona en els mitjans de comunicació. 

1.- La bretxa salarial és una realitat en el nostre sector. Exigim a les empreses transparència salarial i una revisió de categories, complements i criteris professionals que permetin acabar amb ella. 

2.- Sostre de cristall. Les adreces dels mitjans i empreses periodístiques estan copades per homes. Reivindiquem el nostre dret a ocupar llocs de poder i responsabilitat i al fet que se’ns tingui en compte en les promocions professionals per a llocs intermedis. 

3.- Precarietat. Sofrim nivells de temporalitat superiors als dels nostres companys. De la mateixa manera denunciem la inestabilitat laboral de les companyes freelance i de les falses autònomes, una situació de precarietat que s’ha fet habitual en els últims anys. 4.- Coresponsabilitat i cures. Denunciem que les dinàmiques de treball prioritzen  la presència i la lliure disposició i són alienes a les necessitats de cura que tenen totes les persones. Creiem que la coresponsabilitat i la flexibilitat no ha de ser un assumpte de bona voluntat sinó una prioritat que les empreses han d’assumir perquè aquestes tasques es reparteixin per igual entre dones i homes. Com en altres sectors, una absència de conciliació real perjudica més a les dones, que acaben modificant o retallant els seus horaris per poder cuidar i fins i tot abandonant la seva ocupació o canviant de professió.

5.-Assetjament sexual i laboral. Són moltes les periodistes que han sofert per part de companys i superiors, però també de fonts, situacions d’assetjament sexual. D’altra banda, el menys teniment , la condescendència, el paternalisme i els mansplaining estan a l’ordre del dia en les redaccions i fora d’elles, en la nostra activitat diària. Com a professionals de la comunicació sofrim assetjament online, a més de comentaris violents i masclistes en les nostres peces.

6.-Els espais d’opinió i les tertúlies estan “masculinizados”. Hi ha més que suficients dones periodistes i expertes que poden equilibrar aquests espais.
Mirada parcial i preocupació pels enfocaments. Totes aquestes bretxes que sofrim les periodistes tenen conseqüències, també en els continguts i en els enfocaments dels mitjans de comunicació. La visió de la realitat que transmeten és moltes vegades parcial i està esbiaixada perquè no té en compte en la mateixa mesura les experiències, els relats i les vivències de les dones que, sovint, són tractades com a personatges secundaris o amb estereotips. Un exemple és el tractament de la violència masclista, que en moltes ocasions segueix “culpabilizando” a la víctima. Les primeres pàgines, les obertures de mitjans i informatius són decidides per homes.

 

Aquesta és la situació que denuncien les i els professionals.

Per conèixer de primera mà la situació l’evolució del paper de la dona i les voluntats d’ocupar més espais de responsabilitat en la informació tindrem el divendres 9 de març a a les 7 del vespre a la sala d’ actes de l’UPC a la Cati Morell, periodista que ens parlarà sobre “ Periodista és femení: una reflexió sobre el paper de la dona  en l’ofici d’explicar el que passa”.

La Cati Morell és Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB(1994).Màster d’Anàlisi Política per la UOC(2011).Curs de gestió de comunitats en xarxa (Community Manager) per la UOC(2011).Vinculada al Grup El Punt Avui des de1994 i fins el 2011.Ha estat redactora d’informació local al Vallès Occidental, l’Alt Empordà i el Maresme. Cap de secció i delegada d’El Punt al Penedès (2004-2011). Redactora d’informatius a Ràdio Sant Cugat (1990-1993), a RNE-Balears (1993) i SOM Ràdio (Illes Balears). Col·laboradora d’opinió de diverses publicacions entre elles el Tres de Vuit de Vilafranca del Penedès. Forma part de l’empresa periodística Taempus, especialitzada en comunicació.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies