Close

29 gener, 2018

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 2 DE FEBRER 2018

 

Amunt el teló.

 

La celebració d’aniversaris és sempre la mostra de continuïtat i perseverança. I quan es celebren determinats dígits la celebració és més sòlida. Per parlar dels cinquanta anys de l’Escotilló G.T tindrem el divendres 2 de febrer a la Francesca Roig Galceran que ens parlarà sobre : “50 anys pujant el teló: L’Escotilló G.T.” La xerrada com sempre serà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la UPC. Amb aquesta conferència l’Aula també vol sumar-se als actes dels 50 anys del grup de teatre L’Escotilló

L’Escotilló Grup de Teatre, l’ànima del Círcol Catòlic, va celebrar l’any passat,  2017, el seu 50è aniversari. I els cinquanta anys cal celebrar-los ja que és una mostra clara de continuïtat i constància en temps complicats.

Per celebrar aquest cinquanta anys d’activitat ininterrompuda es va fer una exposició on es mostrava un recorregut per les obres de teatre que el grup ha fet al llarg d’aquest anys i també alguns dels elements de l’attrezzo necessàries per fer-les. Aquesta exposició es va celebrar al TOC i va tenir una excel·lent acollida i va ser visitada per una quantitat notable de persones.

Allà es van poder veure els cartells de les obres més emblemàtiques del grup i també memòria d’altres activitats socioculturals com van ser els Cicles de Teatre que van ser unes cites importants del món del teatre a la ciutat però també amb un cert específic al país.

Una de les obres de teatre que al llarg del anys el grup L’Escotilló ha anar representant han estat els Pastorets, que és un clàssic dels nostres escenaris durant les dates nadalenques.

Enguany a part de les representacions que ja són habituals es van programar dues representacions especials el dies 13 i 14 de gener  i que pretenia reunir en un mateix escenari a totes les persones que, en el darrer cinquantenari, n’han interpretat algun paper.

L’èxit de la convocatòria va superar les expectatives i durant aquells parell de representacions es van poder veure tot un seguit “d’actors” que al llarg dels darrers cinquanta anys hi ha tingut algun paper.

Però la celebració no s’acaba aquí i els actes continuaran el 17 de març amb una taula rodona que, sota el títol “Te’n recordes quan…?”, amb la voluntat de  fer un recorregut per la història del grup compartint records, experiències i vivències.

Els dies 21 i 22 d’abril arribarà un dels  actes més importants de la programació, amb l’estrena d’unes petites peces musicals que va escriure i musicar  l’enyorat Pere Tàpies, un dels fundadors i ànima durant molts anys de l’Escotilló. Es tracta de tres petites sarsueles que fan mofa dels tres mites fundacionals de Vilanova: l’històric, basat en el dret a cuixa, l’econòmic, centrat en la vida dels indianos, i el cultural, que gira al voltant del Museu Víctor Balaguer i l’arribada de la famosa mòmia a la ciutat. Aquestes  tres històries musicades ja es van representar de manera privada a la societat El Boters de Mar durant el Carnaval de l’any 2004, ara l’Escotilló les portarà a escena amb la voluntat d’homenatjar al polifacètic artista i la seva trajectòria.

La celebració culminarà el mes de maig amb una gran producció que intercalarà fragments de les diverses obres produïdes al llarg dels 50 anys de trajectòria de l’Escotilló i que estaran interpretats per les mateixes persones que ja el van representar en aquells moments .

l’Escotilló, un grup que va néixer el 1967 agafant el relleu de l’Elenco Titular del Círculo Catòlic i que des d’aleshores ha anat evolucionant cap a produccions de major qualitat. Un esforç que ha tingut el seu reconeixement amb l’obtenció de diversos premis teatrals i d‘interpretació  d’àmbit nacional.

La ponent, la Francesca Roig, ha estat membre de l’Escotilló des de l’any 1968 i hi ha tingut diverses funcions com actriu però també en la direcció artística i d’ençà uns anys la musical, ja que la Francesca Roig és una reconeguda músic i musicòloga que ha realitzat molts estudis vinculats a la música popular i tradicional com els castells, els Pastorets, la Passió o els versets de Setmana Santa. Així mateix és intèrpret musical, va ser la primera dona que va tocar la Gralla en un grup estable i també va ser junt amb Xavier Oriols la coautora del primer “Mètode  de Gralla” forma part dels Ministrers de la Vila Nova.

Protagonista, junt amb altres persones,  doncs de bona part d’aquest cinquanta anys formant part del Grup L’Escotilló, ben segur que ens en farà un repàs interessant i amè de la trajectòria del grup.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies