Close

16 gener, 2018

PROPERA CONFERÈNCIA 19 DE GENER DE 2018

Parlem de residus

Cada català genera de mitjana 1,5 quilos de residus al dia, 10,5 a la setmana, 45,5 al mes i 547,5 a l’any.

I encara hem pogut llegir al DV  que :”La comarca del Garraf és la que genera més residus per càpita, amb un total de 584,40 quilos per habitant i any. L’increment de població a causa del turisme i, sobretot, l’índex molt elevat de segones residències són algunes de les causes que ajuden a explicar aquesta situació. Els residus generats pel sector turístic i per les persones no empadronades fan elevar l’índex de residus per càpita”.

I què en farem de tanta matèria que ja no ens servirà.

Alguna certament és possible que es recicli .

Altre quedarà per molts i molts anys.

Per això és important la conferència del Professor  Josep Maria Casas Sabata que amb el títol de “Residus d’Avui, els recursos de demà”  impartirà el divendres 19 de gener en la que abordarà la problemàtica del residus, la seva transformació i la seva possible reutilització.

Un problema greu de la societat, al que caldrà donar resposta i fer-ho aviat abans no sigui impossible de resoldre, és el problema que avui representen els residus de tota mena que generem.

 

Josep Maria Casas Sabata és Enginyer Tècnic en Química Industrial i Electrònica, per la UPC. Llicenciat en Ciències Químiques i Doctor en Químiques per la UNED. Professor d’Ensenyament Secundari (1967-76). Sots Director de l’EPSEM (1987-91). Director del Departament d’Enginyeria Minera i Recursos Naturals de la UPC (1.993-2000). Director del “Programa de Màster “Gestió de Residus” de la FUPC (1.997-2004). Responsable del Programa de Doctorat “Recursos Naturals i Contaminació” de la UPC (1996-2000).

Impartició Màster sobre Gestió de Residus a països com Colòmbia, Cuba, Mèxic i Equador.

Assessor Municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manresa (1982-1998).

Coordinador de Projectes de Qualitat Atmosfera al Pont de Vilomara (Agencia de Residus de Catalunya, 2005-actualitat) i de Qualitat de les Aigües a la conca salina del Bages (Agència Catalana de l’Aigua, 2006 –actualitat).

Treballa en les següents línies de Recerca

  • Contaminació ambiental aire, aigua, residus i sòls.
  • Problemàtica, control i tractaments de compartiments contaminats per metalls pesants.
  • Gestió i tractament de residus sòlids, líquids i gasosos.

Valdrà la pena escoltar-lo i contrastar les possibles formes de reduir  i minimitzar els impactes dels residus i com podem des de casa nostra ajudar a  fer-ho possible. Tot plegat és una tasca i una responsabilitat  col·lectiva però ben segur que la solució també depèn del que fem cadascú de nosaltres.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies