Close

29 octubre, 2017

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 3 DE NOVEMBRE 2017

Cinema i llibres.

 

Aquets divendres 3 de novembre a les 7 de la tarda i en el nostre lloc habitual ens endinsarem en el món del cinema i dels llibres , dos elements cabdals de la cultura dels nostres temps amb la conferencia titulada: “La curiositat: cinema i llibres tot allò que t’alegra el dia”.

El conferenciant serà en Guillem Terribes, és un llibreter i activista cultural català. Va ser el màxim responsable de la Llibreria 22 de Girona, des de la seva creació, el 1978. , però alhora és un cinèfil declarat, Presideix el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, entitat responsable del funcionament del Cinema Truffaut de Girona. Per premiar la seva trajectòria i la seva tasca de difusió cultural li fou concedida al Creu de Sant Jordi. Guillem Terribes  ha escritAlegra’m la vidaDemà serà un altre dia: aventures d’un llibreterL’avi de la Martina

La conferència que  combina el món fantàstic del cinema i els llibres ve fonamentada en el llibre que va publicar-se l’any passat Alegra’m la vida .

A  Alegra’m la vida, l’emblemàtic llibreter Guillem Terribas ens descobreix a través de records, experiències i vivències la seva passió pel cinema i reivindica les paraules d’un dels més grans del cel·luloide, François Truffaut: «Quand on aime la vie, on va au cinéma!». Així, de Maruja Torres a Woody Allen, de David Trueba a Sergi López, d’Edmond Roch a Ariadna Gil, descobrirem tota una rua de personatges que l’autor ha conegut i que faran les delícies de qualsevol apassionat del setè art.

A més, hi trobareu la recomanació de vint-i-dues pel·lícules per a tota la família que us despertaran la il·lusió per viure, veure i estimar el cinema en majúscules.

«El cinema forma part de la meva vida des de sempre. En algun lloc he escrit que de petit deia que volia ser actor. Amb els anys vaig veure que no ho seria mai i que, per tant, el millor que podia fer era mirar com ho feien els altres».

 

Sobre el llibre la periodista Imma Merino en diu : «Ell ens ha encomanat el seu romanticisme, amb tota la ironia afegida i necessària, que a vegades encara ens fa creure que l’amor és una experiència per ser recordada».

 

 

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies