Close

9 octubre, 2017

INAUGURACIÓ DEL CURS 2017-2018. Parlament del nostre President

Bona tarda, autoritats, socis , sòcies.

Comencem el curs 2017-2018.

Encara tenim a la memòria el final del curs al mes de juny i en començar de nou veiem que en temps de vacances hi ha hagut un seguit de circumstàncies que han fet d’aquestes vacances un temps de neguit i desassossec.

Érem en ple mes d’agost quan a la Rambla de Barcelona i més tard a la ciutat de Cambrils, el terrorisme ocasionava masses víctimes , el passeig per excel·lència de la ciutat de Barcelona es tenyia amb la sang de víctimes innocents.

La bogeria de nou colpia a la ciutadania pacífica. La bogeria , el fanatisme religiós  de la religió malentesa, la manca de qualsevol escrúpol tenyia de dol la nostra societat.

Es va respondre amb el ja mític “no tinc por” . La ciutadania compacta i cohesionada donava una resposta multitudinària i cívica a la qualsevol violència i a qualsevol actuació que trenqui la cohesió de la societat del nostre país.

Encara amb el record d’aquella massacre ens hem enfrontat a un dels reptes més importants del país.

El dia 1 d’octubre estàvem cridats a manifestar la nostra opinió a través d’una votació referendària sobre la independència de Catalunya.

Hi estéssim a favor o en contra, ens resultes indiferent la consulta, la consideréssim legal o il·legal mai haguéssim pensat que la ciutadania pacífica seria dissolta amb tanta violència.

Violència estèril i inútil.

Violència desfermada contra la ciutadania concentrada en les persones, petits i grans, infants i avis que només volien defensar la possibilitat d’emetre el vot.

L’acarnissament de determinats policies va tenir la resposta en una Aturada de país per palesar el rebuig a la resposta violenta davant unes urnes. Podíem estar d’acord o no amb la celebració del referèndum, podem tenir visions diferents però mai podem acceptar un tracte vexatori i cruel de la policia davant la ciutadania a qui hauria de protegir.

L’Aula en el seu moment i per acord de junta i ratificada per l’Assemblea General es va adherir al Pacte Nacional pel Referèndum, entre altres coses en l’adhesió recollíem el manifest que es va fer públic que deia enter altres coses:

Instem als Governs de Catalunya i de l’Estat espanyol a superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un Referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu

Afirmem que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics. I ho fem apel·lant al mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes: el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot.

Aquest referèndum ha de propiciar que tothom se senti cridat a participar-hi. Per això és necessari un debat escrupolosament democràtic, plural i en igualtat de condicions entre les legítimes opcions que avui es manifesten a Catalunya.

L’Aula és una entitat plural, no partidista on conviuen persones d’ideologies diferents i de pensament polític divers, però l’Aula com a entitat vinculada a al cultura i inserida a la nostra societat no pot deixar de manifestar els seu rebuig a la violència exercida contra ciutadans que volien expressar la seva posició respecte a la relació de Catalunya i Espanya.

Rebutgem la violència i més si aquesta ve de l’estat.

El compromís de l’Aula amb els drets de ciutadania i amb la cohesió social del país és indestructible i per això fem una crida , modesta pel que representem però amb tota al nostra força perquè a qui pertoca assumeixi la responsabilitat de cercar marcs de diàleg i negociació davant la gravetat de la situació política que es viu aquests dies. Diem en la nostra presentació com entitat :

L’Aula som una entitat dinàmica que volem contribuir, des de l’aportació a la difusió cultural, en la cohesió social i l’avanç en la millora dels valors comunitaris i el civisme. Treballem per oferir un ventall de possibilitats de compartir i descobrir noves realitats a través d’un programa anual d’activitats.

Comencen doncs el curs amb normalitat, amb tota la possible i amb voluntat de millorar els programes i les activitats i amb l’esperança que raó s’imposi a la força i que puguem viure sempre amb llibertat i amb possibilitats de decidir el nostre futur en pau i convivència.

Gràcies.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies