Close

3 octubre, 2017

INICIACIÓ CURS 2017/2018

Comencem el curs.

 

El proper divendres, dia 6,  iniciarem el curs 2017-2018.

Per fer-ho comptarem amb un dels investigadors més notables que hi ha a l’UPC  es tracta de Michel André,  que dirigeix el Laboratori d’Aplicacions  Bioacústica de la universitat ubicat a Vilanova. André, presentarà la  conferència sota el títol de LOS RETOS DE LA HUMANIDAD FRENTE A LAS FUENTES ACÚSTICAS CONTAMINANTES EN EL MAR

Des de fa anys Michel André fa investigacions relacionades amb la contaminació acústica i els canvis que això pot suposar en el medi  marí.

Algunes informacions interessants en el web de premsa d la UPC: Michel André , biòleg bioacústic, porta a terme des de l’any 2015 el projecte 20.000 sons sota el mar, a través del qual pretén realitzar un mapa de sons del fons marí que permeti analitzar els efectes de la contaminació sonora en les espècies que hi habiten. Es tracta d’una iniciativa del LAB emmarcada en l’Ocean Mapping Expedition, un projecte multidisciplinari a bord del veler Fleur de Passion, que està fent la volta al món registrant l’impacte de l’ésser humà en l’entorn marí. 

El LAB, vinculat a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, és el primer centre científic de control de soroll oceànic a nivell mundial i està reconegut internacionalment per la seva tasca en l’estudi de l’impacte de la contaminació acústica en els animals. Aquest laboratori està involucrat en altres estudis, com ara la conservació dels dofins roses a l’Amazones; el control de la plaga del cargol poma, una espècie d’invertebrat amfibi que ha proliferat al Delta de l’Ebre i que és nociu per als camps d’arròs de la zona; o els efectes negatius en els animals marins derivats de la construcció de parcs eòlics al Japó.

Michel André ha rebut nombrosos guardons de la comunitat científica; la darrera va ser  al mes de maig  premi de recerca de la Societat Geogràfica Espanyola.

Donada la seva trajectòria d’investigador i divulgador ben segur que tindrem una més que interessant conferència d’inici de curs, com sempre la conferència  serà a els 7 de la tarda a la sala d’actes de la UPC.

 

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies