Close

12 juny, 2017

PROPERA CONFERÈNCIA DIA 16 DE JUNY 2017

Les tradicions, signes d’identitat d’un país.

Per acabar el curs 2016-2017 el proper divendres comptarem amb la presència de l’escriptor Antoni Dalmau que pronunciarà la conferència Les tradicions, signes d’identitat d’un país, com sempre serà a les 7 de la tarda i a la Sala d’Actes de la UPC, en acabar la conferència la coral La Veu de l’Aula ens oferirà algunes de les seves cançons.

No hi ha dubte que la tradició i els costums usuals de la comunitat són elements que ajuden a forjar una identitat col·lectiva i a bastir referents on puguem tenir part de l’imaginari col·lectiu.

Hi ha un seguit de tradicions populars que ajuden a conformar la personalitat de les ciutats i pobles i que també ens identifiquen i es transmeten de generació en generació i es van adaptant als temps i a l’actualitat.

El mateix Antoni Dalmau fa  aquesta reflexió en el seu llibre Les tradicions que no hem de perdre: En un món tan accelerat i en què les influències de fora arriben amb tanta força, aquest llibre recull les festes i tradicions catalanes que no s’haurien de perdre. Un llegat de cançons i rituals, creences i tabús, celebracions i àpats que ens ha conformat un poble i que ens fa únics i singulars. Aquesta herència festiva i alegre és un tresor que s’ha de preservar i traspassar a les noves generacions.

¿Quants de nosaltres sabem exactament quines figures hi ha d’haver al pessebre, les cantarelles que tenim per fer cagar el tió, com es fa la crema de sant Josep, per què ens mengem una mona per Pasqua, o què invoquem per la nit de Sant Joan?

 

Antoni Dalmau és nascut a Igualada (Anoia) el 13 de març de 1951 Llicenciat en Dret (1972). Professor de català. Regidor dels Ajuntaments d’Igualada (1979-1983, 1987-1991) i de Barcelona (1983-1987). Diputat provincial (1979-1987) i President de la Diputació de Barcelona (1982-1987). Diputat al Parlament de Catalunya (1988-1999). Vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995) i president de la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya (1995-1999).

President de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona (de 1988 ençà).
Col·laborador regular de diversos mitjans de comunicació. Actualment, ho fa a l’Avui i altres periòdics, al programa Els matins de TV3 i a les emissores Catalunya Ràdio i Rac1.

Fundador i director de la Revista d’Igualada (publicació cultural).

Ha publicat una vintena de llibres entre novel·les, i assaigs. D’entre les seves publicacions destaquen aquelles que fan referència al moviment dels “càtars i el catarisme”.

Va fer el Convit a la Festa  a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú  a l’any 2003

Una interessant conferència per cloure el curs 2016-2017

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies