Close

30 maig, 2017

PROPERA CONFERÈNCIA 2 de JUNY

“Seguretat i Ciutat”

Aquesta setmana la conferència de l’Aula versarà sobre “ Seguretat i Ciutat” i anirà a càrrec del Josep Maria Lahosa que és Director de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

Les ciutats són espais de convivència on hi trobem i es fan les activitats socials i també s’hi reflecteix el comportament dels  humans que hi vivim que a vegades poden generar conflicte i per tant cal veure com es resolen i s’analitzen les dificultats pròpies de la vida en comú.

No és tracta segurament de reglamentar-ho tot però si de l’aplicació de la llei i de les normes que ens hem donat col·lectivament . Perquè quan parlem de civisme i seguretat estem parlant de conductes, de comportaments en l’espai públic i , per tant, cal que parlem de com gestionen l’ús de la via pública de l’espai comú i com democratitzem el seu ús sense eludir el conflicte que hauria de servir per millorar la relació col·lectiva. .

Cada cop es demanarà més dels ajuntaments i de les institucions la preservació de la convivència i accions per activar els valors cívics. No valen els discursos fàcils ni la criminalització de tota possible dissidència, ni el temor a aplicar lleis i normatives. La prevenció a través del diàleg i en trobar interseccions interessades però també la repressió quan els límits col·lectivament acceptats són traspassats. No es tracta només de mantenir l’ordre a través de la seguretat, cal cercar que l’ ordre estigui basat en el pacte de convivència però tampoc ens ha d’espantar l’ús raonable de la repressió perquè l’espai públic no pot quedar en mans d’una nova privatització i monopoli d’aquells que no respecten els usos comuns o l’interès general de l’espai comú.

La seguretat és una percepció moltes vegades subjectiva té components personals però també del col·lectiu. La seguretat és un bé comú i per tant cal que sigui una responsabilitat compartida

Per parlar-nos dels conceptes de seguretat a la nostra societat i els treballs de cohesió que es fan,  en Josep Maria Lahosa ens aportarà la seva llarga experiència de treball en la prevenció.

Josep Maria Lahosa és geògraf, criminòleg i és el Director de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

Té una llarga trajectòria i treball en el camp de la seguretat ciutadana i la prevenció. Ha publicat nombrosos treballs, ha impartit cursos i ha treballat també en el fenòmen de les “bandes llatines” a Barcelona.

Ha esta regidor de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La conferència com sempre a la sala d’actes de l’UPC a les set de la tarda.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies