Close

23 maig, 2017

PROPERA CONFERÈNCIA 26 DE MAIG 2017

Coses molt, molt, molt petites:
Aquest divendres a través de la conferència del vilanoví Jordi Borrell “Coses molt, molt, molt petites: la visió del món a escala nanomètrica” ens endinsarem en el la nanociència i la nanotegnologia. L’Institut de nanociència i la nanotecnologia (IN2UB) ens descriu aquets conceptes així: La nanociència i la nanotecnologia constitueixen un dels motors de la nova indústria i de la societat del coneixement, tant des d’un punt de vista econòmic com social. La recerca en aquests àmbits ha produït avenços importants en diversos sectors que influeixen de manera molt significativa en el desenvolupament tecnològic de la societat i en el benestar de les persones.
La nanociència proporciona el coneixement de les propietats i de la manipulació dels materials a escala atòmica, molecular i macromolecular. La nanotecnologia permet aplicar aquest coneixement, fent èmfasi en la innovació, en un ampli espectre d’àmbits com ara la medicina i la biotecnologia, la indústria química, les tecnologies de la informació i la comunicació, l’energia, la fabricació de nanomaterials, etc. La UAB, amb el seu organigrama de facultats i centres de recerca englobats en el Barcelona Nanotechnology Cluster – Bellaterra, ofereix unes possibilitats òptimes per a implementar uns estudis de nanociència i nanotecnologia.
I encara podem afegir que el IN2UB vinculat a la Universitat de Barcelona té com a objectiu promoure, tant a nivell intern com a nivell internacional, la col·laboració entre els diferents grups i centres de recerca mitjançant l’enfortiment de les activitats interdisciplinars que integren la investigació bàsica i aplicada. El IN2UB està participant d’aquesta manera en els programes estratègics nacionals i en diversos projectes i accions internacionals.

El conferenciant Jordi Borrell té una excel·lent trajectòria en el món acadèmic i de la investigació.
Un breu repàs a alguns elements del seu currículum així ho avalen:
Professor titular Fisicoquímica (Facultat de Farmàcia)
Doctor en Farmàcia (1987) per la Universitat de Barcelona.
Investigador Associat C.N.R.S. (Marseille, França) (1987).
Professor Titular de l’àrea de Química Física de la Universitat de Barcelona (1990)
Investigador visitant a la Memorial University of Newfoundland (Canadà) (1991).
Investigador visitant University of California Los Angeles (UCLA) (1995,1997).
Actiu en el camp dels models de membrana, monocapes (des del 1985), liposomes (des del 1986). Ha treballat en projectes sobre encapsulació i vectorització de fàrmacs en liposomes, interacció de fosfolípids amb colesterol i reconstitució de proteïnes integrals de membrana en proteoliposomes.

Preparem-nos doncs a escoltar els avenços de la ciència en aquestes matèries i les conseqüències, sens dubte positives, que poden tenir en la nostra vida.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies