Close

11 abril, 2017

EL JOAN MARTÍ ENS HA DEIXAT

Avui a l’Aula ens sentim una mica orfes.

La mort de Joan Martí, una de les persones que va ser clau en la fundació de l’Aula, ens ha deixat un buit que costarà d’omplir.

Va ser Joan Martí qui, fruit de les trobades que com a oblat benedictí feia a Montserrat i dels seus contactes, va animar un grup de persones que tiressin endavant l’aventura de començar l’Aula D’Extensió Universitària a Vilanova i la Geltrú.

No fou una feina fàcil, res no és fàcil quan es tracta d’estructurar una entitat, donar-hi carta jurídica i començar a fer-la caminar. Va ser una tasca que en què Joan Martí va posar esforç, dedicació i tot el seu entusiasme.

Fruit de la seva tasca, i de la de les altres persones que van constituir aquella primera junta, avui podem parlar de la celebració d’un quart de segle de la nostra entitat, i fer-ho seguint la petjada d’aquells que ens van assenyalar el camí: treball per la cultura, treball per la societat, treball per la ciutat.

Joan Martí va tenir sempre inquietuds socials, prova d’això és el seu pas per l’Ajuntament del que va ser regidor entre 1991 i 1995, formant part del grup municipal de Convergència i Unió, durant el mandat en què CiU i ICV van compartir l’alcaldia. En van ser alcaldes Esteve Orriols i Josep González.

Des del llibre commemoratiu dels 25 anys de l’Aula, Joan Martí ens diu : “He estat molt content, perquè al principi vèiem que ens costava molt d’arrencar i després hem vist que ha anat florint i això, home, és clar, m’ha agradat molt. Em sento molt satisfet d’haver col·laborat que l’Aula pugés.”

Avui, amb la mort de Joan Martí, l’Aula perd un dels seus fundadors, però la llavor que ell i altres van plantar ha donat fruits prou importants com perquè es pugui sentir orgullosa.

Descansa en pau Joan. El millor record i homenatge que li podem fer, més enllà d’acompanyar amb estima la seva família i amics, és seguir el seu exemple de treball, constància, dedicació i honradesa.

La Junta de l’Aula.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies