Close

25 octubre, 2016

PROPERA CONFERÈNCIA 28 D’OCTUBRE 2016 – Sala Actes UPC

Del Pirineu a casa, el viatge de l’aigua amb Pere Alzina

El tema de l’aigua, segons diuen els experts, serà un dels temes cabdals del futur. Aquest dies, malgrat les pluges, seguim escoltant que la sequera es fa evident al nostre país. Les reserves dels pantans han baixat i naturalment s’han encès algunes pre-alarmes instant  a consumir-ne menys, o bé aplicant direc- tament restriccions.

L’any passat escoltàvem a la Bea Escribano que ens va fer tot un seguit de reflexions sobre la importància de l’aigua com elements gairebé d’estratègia política.

La conferència de divendres  “Del Pirineu a l’aixeta de casa . El cicle de l’aigua” explicarà tot el procés de com les aixetes de casa nostra ens porten aigua. Però aquesta aigua té un origen en els rius del Pirineu i com, a través d’obres d’infraestructura de canalització i traspassos de cabals, arriben fins a la costa, en aquest cas, on podem gaudir amb una certa tranquil·litat de l’aigua.

L’ús del rius del Pirineu com  a subministradors d’aigua a la resta del país porta, sens dubte, algunes necessitats de per una banda mantenir els cabals ecològics del rius i també la seva utilització més racional per no trencar els equilibris ecològics i hidrològics. S’han assajat altres fórmules com les dessalinitzadores en alguns punts de la costa del país, però encara no s’usen en totes les seves possibilitats de producció.

Sigui com sigui el tema d l’aigua serà sens dubte un dels grans temes de reflexió, debat i fins i tot conflicte en els propers anys.

Pere Alzina es defineix ell mateix així : “Sóc en Pere Alzina i Bilbeny, consultor i comunicador ambiental. Llicenciat en Biologia en l’especialitat de Zoologia. També tinc un títol de mestratge en Enginyeria Ambiental. Al llarg de la meva carrera professional he treballat en el camp de l’educació ambiental al Parc Nacional d’Aigüestortes-Sant Maurici, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, al Parc Nacional del Corredor i del Montnegre fins que vaig entrar de ple en el món de la consultoria ambiental privada. Tinc una dèria incombustible per a aprendre i una tirada humanística irrefrenable motiu pel qual adoro el cinema, la literatura, la història, l’etimologia, la filogènia de llengües…”.

Sens dubte la conferència serà de gran interès.

Serà curiós saber que hi ha al darrera d’un  gest tant quotidià com prémer l’aixeta i veure  rajar l’aigua.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies