Close

30 maig, 2016

L’ ÀNGEL OLIVÉ ENS HA DEIXAT

El nostre consoci Àngel Olivé i Gatell va morir el passat 26 de Maig a l’edat de 88 anys.

Com bé sabeu l’Angel va presidir la nostra entitat desde el 2001 fins el 2010.

L’Angel Olivé va ser una persona que va treballar amb discreció en el camp de la cultura a la nostra ciutat i en algunes de les institucions que van treballar en la recuperació cultural en els moments de la transició.

Professor de la l’escola Universitària va tenir una activitat cultural notable des de la seva joventut.

En els anys 50 va participar activament en la confecció de la Revista Folklore que a l’any 51 va ser una publicació de freqüència irregular però de gran interès social i històric. Folklore adscrita primer al Centre Interparroquial d’Acció Catòlica i més tard al Coro, va ser una revista amb informacions sobre l’activitat cultural i el sardanisme del moment. Va publicar forces articles en català.

Anys més tare, concretament a l’any 1985 juntament amb Xavier Garcia va publicar un llibre on es parlava de l’acció cultural, social i de resistència portada a terme per aquesta Secció Folklòrica des dels grups sardanistes fins a la participació activa en les festes de l’entronització de la mare de déu de Montserrat.

Més endavant l’Àngel Olivé va presidir el Centre d’Estudis de la institució Balagueriana. Li dóna un impuls important en el moment de la transició i va tenir la voluntat d’incorporar noves generacions d’estudiosos que van donar una activitat força notable a una vella estructura que estava a punt de desaparèixer.

Fruit del seu lideratge es va recuperar la publicació del Butlletí del Centre d’Estudis que en tres edicions aplega un seguit de treballs d’estudiosos locals.

Darrerament havia presidit l’Aula d’Extensió Universitària durant deu anys. Hi aportà la seva experiència i també amb novetats que van millorar la trajectòria de difusió cultural .de l’Aula: “Ha representat, no un esforç, sinó una activitat cultural dedicada a les persones que no van poder estudiar en el seu temps i ara han tingut ocasió de manifestar-ho o d’assabentar-se de coses que ajuden a la formació cultural de les persones grans. Però grans no vol dir de 80 anys, sinó que vol dir que són Majors d’Edat, però majors d’edat amb majúscules.”

Va ser també un dels impulsors i fundadors del l’entitat Grup d’Amics del Museu Balaguer que entroncava amb la seva dedicació als final del setanta del Centre d’Estudis. Al amics també impulsà de nou la realització del Butlletí per la difusió de treballs i estudis al voltant del Museu i la ciutat

Tot això fet amb constància i amb rigor , però també amb modèstia sense voler mai cap mena de protagonisme. Creia i practicava el treball en grup.

Amb la seva mort s’estronca un trajectòria cívica extraordinària.

Ciutadà compromès amb els neguits del seu temps i a través de la cultura ha servit a la seva ciutat i al seu país.

Descansi en pau.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies