Close

29 maig, 2016

CONFERÈNCIA JORDI LÓPEZ CAMPS – Dia 27 de maig 2016

La convivència de les de les religions.

Jordi López Camps ens va convidar a fer una reflexió a l’entorn de la trobada i convivència entre les cultures diverses i les religions que comparteixen un mateix espai social en la seva xerrada. “El valor del diàleg interreligiós en una societat democràtica”.

A López Camps el va presentar la tercera tinent d’alcalde i regidora de cultura Teresa Llorens, amiga personal del ponent i persona que també ha treballat a fons els tema de la immigració i les influència que ha aportat el fenomen a la nostra societat.

Va fer una anàlisi de com han canviat les percepcions del fet religiós sobretot amb l’arribada de noves immigracions, s’ ha modificat la visió i concepció del fet religiós i la seva pràctica en l’espai públic, els valors han anat canviant i diluint-se en el maremàgnum de les idees o com es fonamenta una nova identitat com a suma de diverses i diferents identitats que conviuen en el mateix País.
López va analitzar com s’han desenvolupat el procés de conjuntar la cultura dels països d’acollida i com s’ha actuat per generar complicitat entre les comunitats. Va analitzar el model francès amb l’assimilacionisme. Tots sota un sola identitat, la republicana fins el multiculturisme dels països anglosaxons, els dos sistemes han tendit a un cert fracàs, el model d’interacció que s’ha portat a terme a Catalunya sembla que ha funcionat raonablement bé de moment .
Va apostar pel diàleg permanent entre les confessions religioses i per la convivència des de la diversitat i com des de cada confessió, amb la seva visió del món i el seu pensament, poden aportar solucions als problemes que la societat comuna té plantejats.

Tanmateix va ser una xerrada molt interessant i aportant propostes per resoldre els possibles conflictes que fruit de la religió es poden plantejar a les nostres societats.

DSC06563 (2)<aDSC06565 (2)

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies