Close

21 maig, 2016

CONFERÈNCIA VINYET PANYELLA BALCELLS – Dia 20 de maig 2016

Coneixem a Rusiñol una mica més

Els col•leccionistes d’antiguitats som els drapaires dels records”.
Aquesta frase defineix clarament el recorregut vital de Santiago Rusiñol, col·leccionista d’obres d’art que va anar emmagatzemant al seu Cau Ferrat, primer a Barcelona i després a Sitges per convertir-se en museu a partir de l‘any 1933, després de que la ciutat acceptés el llegat de l’herència que Rusiñol va deixar a la vila de Sitges en morir a l’any 1931,

La conferència de Vinyet Panyella, El Museu d’en Rusiñol, va il·lustrar perfectament i amb un notable pòsit de coneixements la vida i l’obra de Rusiñol. A la Vinyet Panyella la va presentar la Teresa Costa Gramunt que va fer una ullada al seu brillant currículum com a escriptora, gestora de cultura i “dona de lletres”.

Una primera part biogràfica de Rusiñol, els seus viatges a Paris, l’arribada a Sitges i el seu “enamorament de la vila” que va fer que el seu llegat es quedés a la vila va ajudar a situar la personalitat de Rusiñol. El Cau Ferrat va esdevenir l’epicentre del moviment naixent del modernisme i de les Festes dels Modernistes que van tenir un ressò molt important en el món de les arts. Els mestres de Rusiñol, Fortuny i Moragas li fan néixer la passió pel col·leccionisme que abasta moltes vessants, des de peces de forja fins a una col·lecció d’objectes de vidre que va comprar a Alexandre de Riquer.
Rusiñol a més d’un excel·lent pintor va sentir una autèntica passió per col·leccionar objectes de forja i fins i tot en va dissenyar alguns. Sobre la forja Rusiñol va escriure i dictarà més d’una conferència.
El Cau Ferrat va esdevenir Museu l’any 1933 quan la Generalitat a través del seu servei de Museu destina a Joaquim Folch i Torres que organitza i estructura com a museu la col·lecció.

La conferència va demostrar el profund coneixement que la Vinyet Panyella té sobre la vida i l’obra de Rusiñol, va esplaiar-se amb detalls i anècdotes que van farcir el rigorós treball i una amena exposició.

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies