Close

29 març, 2016

Més de trenta anys i seguim…

Ara fa trenta anys un grup de persones (Joan Martí i Martí, Francesca Cabrisses i Vilàs, Rosa Barrufet i Fuguet, i Montserrat Carbonell i Espier ) es reunien per iniciar el tràmits i treballs per constituir l’Aula de la Gent Gran de la Comarca del Garraf. Després hi afegirien el terme Universitària. Van fer bona feina. Tanta com totes les persones que hi han treballat al llarg d’aquest quart de segle.

Van posar les bases d’un projecte que en fer vint-i-cinc anys s’ha consolidat i ha crescut.

Van embastar propostes, idees, lligams amb la coordinadora de les Aules (AFOPA), van aglutinar un conjunt de ciutadans i ciutadanes al voltant d’unes activitats culturals diverses, amb la voluntat de seguir aprenent, de continuar formant-se,  i van començar una activitat social i associativa que avui, vint-i-cinc anys més tard, i de manera ininterrompuda, segueix tenint una presència important en el panorama cultural de la ciutat.

I les commemoracions d’aniversaris significats, i aquest ho és, tenen moltes mirades diverses, moltes percepcions, i una munió de records, de vivències i d’experiències acumulades

Però  n’hi ha dues que sobresurten.

La primera: mirar enrere, veure la feina que s’ha fet i recordar les persones que amb el seu esforç ho han fet possible. És una mirada, potser, —i no passa res—, amb el punt just de nostàlgia, però també de satisfacció de veure que s’ha recorregut un bon trajecte i crec que amb molta i bona feina feta.

I la segona: en els aniversaris cal també, i es fonamental, pensar en el futur.

I en aquest futur,  l’Aula vol refermar els compromisos que fa vint-i-cinc anys van servir, entre molts altres objectius, per donar-li vida.

I refermar també la voluntat de col·laborar des de la  lleialtat i l’esforç compartit  amb les institucions que ens han acollit, com la UPC, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú o el Consell Comarcal del Garraf, que han ajudat, i molt, a desenvolupar el projecte i a donar-li escalf i recursos. Un compromís amb la ciutat i amb el món associatiu. L’Aula vol participar activament en tot allò que pugui millorar el teixit associatiu, com un element cabdal de la necessària, ara més que mai, cohesió social.

L’Aula es va fixar uns objectius que va complint i revisant, sempre amb fidelitat als principis que van portar a fundar l’entitat: aprendre, difondre la cultura i intercanviar opinions. Es tracta de fer una programació que sigui de l’agrat de la immensa majoria i que mantingui el repte de continuar formant, aprenent i compartint les experiències acumulades, que en són moltes.

L’Aula és avui  una entitat dinàmica que vol, des de l’aportació a la difusió cultural i des de la modesta presència en el món associatiu, treballar per la cohesió social de la nostra ciutat, que és fonamental en moments d’una certa dificultat econòmica i de convulsió política. La difusió de la cultura i la formació permanent són instruments cabdals per mantenir una societat cohesionada i en disposició d’avançar en els valors comunitaris i el civisme.

A través de la feina, modesta, com moltes altres entitats de la ciutat, volem oferir un ventall de possibilitats de compartir i de descobrir noves realitats a través del programa d’activitats que duem a terme.

L’Aula vol ser present en el devenir de la nostra ciutat, amb el paper que els pertoqui naturalment.

L’Aula vol ser un integrant dinàmic i actiu al sí de l’Escola Politècnica de Vilanova.

Es tracta de ser útils i seguir mantenint un nivell de formació. La cultura és la divisa de l’Aula perquè és a través de la cultura que podem desenvolupar la nostra tasca i sentir-nos més realitzats com a persones.

I tot plegat fer-ho amb les possibilitats de que disposem però amb la responsabilitat que mes de trenta anys d’història obliguen.

Més d’un quart de segle ja exigeix fer les coses ben fetes i segur que l’Aula s’hi esmerça, en aquest objectiu. Hi ha un treball acumulat de moltes persones i d’una constància per ser presents en el panorama cultural i educatiu de la ciutat.

Sixte Moral
President de l’AEUGG

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies